Login

Tarieven 2015

Tarieven regulier dieetadvies 2015:

1e consult: 75, - euro (incl. indirecte tijd)
Vervolg consult per 15 minuten: € 15,00 (incl. indirecte tijd)

Tarieven orthomoleculair advies 2015:

1e consult: 95,- euro (incl. extra indirecte tijd)
Vervolg consult per 15 minuten: 18,00 euro (incl. indirecte tijd)
Voor orthomoleculaire consulten moeten wij  21% BTW in rekening brengen, dit is de reden dat  de consulttarieven voor orthomoleculair advies hoger zijn.

Vergoeding 2015:

U ontvangt van Eat4Health na elke behandeling een factuur. U betaalt de factuur eerst zelf (bij voorkeur aan het einde van de behandeling) en daarna dient u de rekening voor vergoeding in bij uw zorgverzekeraar ( zie vergoedingen regulier dieetadvies en orthomoleculair advies). Eat4Health heeft in 2015 geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten, omdat wij niet afhankelijk willen zijn van bepaalde behandelprotocollen die sommige zorgverzekeraars hanteren. Bovendien besteden wij liever onze tijd aan uw begeleiding, dan “urenlang” bezig te zijn met de administratie van de zorgverzekeraars.

Vergoeding voor regulier dieetadvisering 2015:

Vergoeding voor dieetadvisering is in 2015 voor 3 uur per jaar in de Basisverzekering opgenomen. Indien u nog niet uw eigen risico heeft verbruikt (zie voor hoogte uw polisvoorwaarden), zal de vergoeding  verrekend worden met uw eigen risico.
Voor kinderen geldt veelal dit verplicht eigen risico niet.
Via de aanvullende zorgverzekering is er afhankelijk van uw pakket eventueel nog extra vergoeding van extra uren dieetadvisering mogelijk. Op de website van de NVD staat ook een overzicht van de verschillende vergoedingen van zorgverzekeraars (NVD/overzicht basisverzekering,NVD/ overzicht aanvullend verz.). Dit overzicht is met grote zorgvuldigheid opgesteld, maar dat het kan voorkomen dat er toch een fout in zit.Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis van de patiënt is ten alle tijden leidend.

Let op: Om voor vergoeding in aanmerking te komen stellen sommige verzekeraars nog extra voorwaarden. Enkele voorwaarden zijn: de diëtist is lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en/of de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), de diëtist staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici, de diëtist heeft een zorgcontract gesloten met de zorgverzekeraar. Bovendien vragen de zorgverzekeraars vaak een verwijsbrief van uw arts met in ieder geval de volgende vermeldingen:
- uw naam,adres en geboortedatum
- naam en handtekening van uw arts
- datum van afgifte

- reden van verwijzing

- eventuele relevante medische gegevens

Wanneer u zelf uw consult wilt betalen heeft u vanzelfsprekend geen verwijsbrief nodig.

Vergoeding voor orthomoleculair advies 2015:

In veel gevallen kunt u voor een vergoeding van orthomoleculaire consulten door zorgverzekeraars in aanmerking komen (in het aanvullend pakket via de alternatieve geneeswijzen), omdat Eat4health tevens is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG.  Op de website van MBOG staat een overzicht van de vergoedingen van zorgverzekeraars. Raadpleeg zelf uw polis om te kunnen bepalen of uw zorgverzekeraar orthomoleculaire therapie vergoedt en tegen welke voorwaarden (bijv. hoogte vergoeding per consult).           

De factuur van een consult “Orthomoleculaire therapie” heeft geen invloed op het eigen risico van de basisverzekering.

Toelichting behandeltijd
De behandeltijd die wij in rekening brengen bestaat uit twee componenten:
1. de directe tijd: de tijd waarbij u als cliënt aanwezig bent;
2. de indirecte tijd: de tijd die de diëtist besteedt aan o.a. het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies, het informeren van de verwijzer en het registreren van uw gegevens. Hier bent u als cliënt doorgaans niet bij aanwezig.
Een consult bestaat uit directe en indirecte tijd. De totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartieren.

Consulten die niet minimaal 24 uur van te voren geannuleerd zijn, kunnen bij u in rekening gebracht worden. Indien een te annuleren consult op de dag na een weekend of feestdag valt moet u uiterlijk de werkdag ervoor, vóór 18.00 uur, annuleren. (mob.nr.: 06-24796199 of email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aangesloten bij:

Eat4Health is aangesloten bij:

- lid van de beroepsvereniging NVD, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (lidmaatschapsnummer :283091)

- lid van de beroepsvereniging MBOG, Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (930 TL).

- ingeschreven in het Basisregister Kwaliteitsregister Paramedici (19911731089)

- aangesloten bij Natuur Diëtisten Nederland (NDN)

- aangesloten bij Netwerk Orthomoleculair Diëtisten (NOD)